Bager-Konditor-Kok

DKK 350,00

En bager er en person, som hovedsageligt bager og sælger brød.

Et konditori er en håndværks virksomhed der fremstiller og sælger bagværk.

En kok er en faguddannet person der har lært at lave mad.

 

Bager-Konditor-kok :

Clear selection
*
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Han kan også producere kager og lignende fødemidler. Bagere forveksles ofte med konditorer, da forskellen mellem dem efterhånden er udflydende. De første kendte kulturer som bagte brød var de gamle egypter fra o. 8000 f.Kr.
I middelalderen havde de fleste godsejere et bageri, som egentlig var en offentlig ovn hvortil husmødre kunne bringe den dej de havde forberedt og bageren ville efterfølgende bage den til brød.
Brødprodukternes nødvendighed betød sammen med bagernes privilegier, at disse ofte hørte til blandt de mest ansete og velstillede håndværkere, kun overgået af guldsmedene. I de små købstæder var der i almindelighed blot nogle få bagere, og kun 15 købstæder havde i 1800 tallet bagerlav. Allerede tidligt kunne der forekomme en vis specialisering efter brødformer; og fra beg. af 1700 tallet kendes særlige sukkerbagere eller konditorer.

Som regel med tilhørende lokaler hvor kunder kan nyde produkterne til drikkevarer såsom kaffe, chokolade og te. Konditoriets produkter, lagkager, kager, chokolader, petit four, is og bagværk, fremstilles af en konditor.
Konditorvarer betragtes i dag oftest som værende luksus.
Konditorier adskiller sig fra et bageri ved det faktum, at de ikke fremstiller almindeligt brød, og ofte mere fremhæver den kunstneriske side af kunsthåndværket.

Og derefter arbejder med madlavning professionelt på restauranter, i kantiner og andre storkøkkener. Ud over professionelle kokke anvendes udtrykket om personer, der i egen husholdning står for maden.Titlen kok i det kulinariske erhverv stammer fra rødderne af haute cuisine i det 19. århundrede.
Standard uniform for en kok, er som følger: Hat, slips, dobbeltradet jakke, forklæde, hounds-tooth ternede bukser og sikkerhedssko eller træsko. En kokke-hat er høj for at give mulighed for cirkulation af luften over hovedet og gør det også muligt at lede varme væk. Slipset blev oprindeligt brugt til at tørre sved af ansigtet, men på grund af hygiejnen er dette dog ikke udtalt praksis længere og bæres mere af dekorative årsager. Jakken er som regel hvid, hvilket mindsker absorbering af varme. Den består af to lag stof på brystet at forhindre alvorlige forbrændinger og skoldninger. Det dobbelte bryst tjener til at skjule pletter på jakken som den ene side kan knappes henover. Forklædet går til lige under knæet, hvilket tjener til forebyggelse af forbrændinger. Sko og træsko er slidstærke med fast tå-stykke for at forhindre skader fra faldende genstande eller knive. Smykker er ikke tilladt ifølge hygiejneregler.

Yderligere information

Vægt 0.37 kg
Størrelse 6 × 6 cm
The story in English

No English translation.

Die Geschichte auf Deutsch

Keine deutsche Übersetzung.

Bager-Konditor-kok

Bager, konditor, kok