Brudepar

DKK 425,00DKK 848,00

Den tidligste ægteskabslovgivning stammer fra 1200-tallet. Den viser med al tydelighed, at ægteskabet var en praktisk institution af samfundsmæssig betydning.

 

Brudepar :

Clear selection
*
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

“Det er så yndig at følges ad/for to, som vil gerne sammen være. Men sådan har det ikke altid været. Ægteskabets historie er ikke kærlighedens historie. Den handler om en praktisk måde at forsørge hinanden og producere børn på, for at føre slægten videre. Ægteskabet var en grundpille i samfundet og kunne ikke lægges i hænderne på mennesker berusede af forelskelse.
I 1200-tallet var det skik, at en kvinde blev giftet bort til en frier efter forhandlinger om ægteskabets vilkår mellem de to slægter. Vilkårene skulle skabe en magtbalance mellem slægterne og blev siden offentliggjort.
Traditionen med slægts styrede ægteskaber, fortsatte gennem middelalderen. Kvinden fik en medgift med ind i ægteskabet, og den var hendes hele livet. Det samme gjaldt jord og andet gods, som hun måtte arve. I 1547 blev slægtens ejendomsfællesskab ved lov afløst af ægteskabets ejendomsfællesskab. Og i 1215 stillede man krav om en kirkelig velsignelse. Ægtefolk var dog ikke forpligtede til vielse, men kunne blot leve sammen ifølge slægternes aftale. I 1400-tallet indførte Norden dog lov om kirkelige vielser. På andre områder forsøgte kirken også at få indflydelse for eksempel med incestforbud. Præster velsignede ikke folk, der var beslægtede inden for syv led. Samtidigt satte man ind over for seksuel løssluppenhed og talte for at hæve ægteskabs alderen.

Yderligere information

Vægt 0.37 kg
Størrelse 6 × 6 cm
The story in English

No English translation.

Die Geschichte auf Deutsch

Keine deutsche Übersetzung.

Brudepar

Brudepar, Brud, Brudgom

Du kunne også være interesseret i...