Elefant

DKK 375,00

Den afrikanske elefant er generelt større end den asiatiske. Den har til forskel fra sin asiatiske artsfælle, større ører og en flad pande.

*
Varenummer (SKU): 10023-101 Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Begge arter lever i familieflokke med en anfører der tager beslutninger om hvor flokken skal vandre hen for at finde føde. I familieflokken færdes hunnerne og ungdyrene, mens hannerne, når de bliver kønsmodne forlader flokken og strejfer om, enten alene eller i ungkarle-grupper.
Elefanter kommunikerer ved hjælp af kropssprog og meget dybe rumlelyde, som det menneskelige øre knapt kan opfatte. Ved hjælp af lydene kan elefanterne kommunikere med hinanden over afstande på flere kilometer.
Udover elefantens karakteristiske stødtænder, har den også fire store kindtænder, der slides når elefanten æder. Disse kindtænder nedslides over en periode på 10 år. Nye kindtænder er i mellemtiden vokset ud bag de gamle, som bliver skubbet ud af munden. Elefanten kan skifte kindtænder seks gange, og når det sidste sæt er udtjent, vil den dø af sult.
Elefanter fødes med en ofte rødlig sparsom hårvækst. Håret bliver mørkere med alderen, og med tiden slides det stort set væk de fleste steder. Dog ses hår næsten altid på hoved og hale.
Begge arter har været meget truede. Men det begynder at lysne i Afrika, hvor der i nogle dyreparker næsten er for mange elefanter, takket være en meget hård indsats mod krybskytter og etablering af naturparker. I Østen ser det værre ud, da elefantens levesteder hurtigt forsvinder. Her er kun meget få vilde elefanter tilbage i naturen.

Yderligere information

Vægt 0.45 kg
Størrelse 9.5 × 14 cm
The story in English

No English translation.

Die Geschichte auf Deutsch

Keine deutsche Übersetzung.

Tivolifigur

Harlekin, Columbine

Du kunne også være interesseret i...