Fyrtårne 2 forskellige.

DKK 458,00

Opstilling af lede-mærker for søfarende har været kendt langt tilbage i tiden og de tidligste har været bål-fyr hvor en synlig flamme har fungeret som pejlemærke om natten.

Fyrtårne :

Clear selection
*
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , , , , ,

Beskrivelse

Et af oldtidens mest kendte fyr var fyrtårnet i Alexandria, som var et af den antikke verdens syv underværker. Det blev opført omkring 280 f.Kr. og blev brugt i omtrent 1200 år, indtil det styrtede om ved et jordskælv i 1300-tallet. Andre antikke fyr er beskrevet i blandt andet Athen og Dardanellerne.
På dansk grund kom et af de første fyr ved Falsterbo (Falsterbo Fyr – som jo nu er svensk) omkring år 1200. En mere organiseret opstilling af fyrtårne begyndte under Frederik 2. Den 8. juni 1560 oprettedes Det Kongelige Danske Fyrvæsen som fik etableret en afmærkning af ruten gennem Kattegat fra Skagen til Falster bo; det var den første sejlrute i verden som fik en egentlig ruteafmærkning med fyr. På den mellemliggende strækning blev der opført fyrtårne på Anholt og Kullen. Fyrvæsenet har siden 1973 været en del af Farvandsvæsenet.
Der blev oprindelig fyret med brænde og tran, men senere gik man over til kul. For at undgå at bære brændsel op i de store højder, blev fyrene opført som vippefyr hvor der blev fyret i en jernkurv monteret på en vippearm, så den kunne sænkes ved fyring og derefter igen hejses op.
I 1800 var der omkring 11 fyr i Danmark, og det antal blev øget til omkring 100 i 1893, og videre til omkring 140 i 1939.

Yderligere information

Vægt 0.56 kg
Størrelse 8 × 28.5 cm
The story in English

No English translation.

Die Geschichte auf Deutsch

Keine deutsche Übersetzung.

Fyrtårne

Stribet fyrtårn, Bovbjerg fyr

Du kunne også være interesseret i...