Harlekin og Columbine

DKK 325,00

Harlekin blev fremstillet som en fattig, men snu tjener, som ikke har råd til tøj.

Hun var oprindelig en snu og forfængelig tjenestepige.

 

Tivolifigur :

Clear selection
*
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Harlekin og Kolumbine har sin oprindelse i Italien, hvor han blev fremstillet som en fattig, men snu tjener, som ikke har råd til tøj, så han fremstår i laser og pjalter. Han var snu, fordi han snød de rige og hjalp unge elskende i italienske komedier.
Hun var oprindelig en snu og forfængelig tjenestepige, der ikke holder sig tilbage for at sladre.
Første vidnesbyrd om Harlekin og Kolumbine stammer fra Paris ca. 1585. Hvor en italiensk trup optrådte med stykket som en maskekomedie, og hvor figurerne bliver centrum i groteske og parodiske spil. Harlekins kostume blev i løbet af 1600- tallet udviklet til trikot med de mangefarvede romber, som vi kender den i dag.
I slutningen af 1700-tallet udvikledes Harlekin-pantomimer i London og kom især til at handle om Harlekins kærlighed til Kolumbine og hans flugt fra forfølgerne.
Fra omkring 1800 har der i Danmark været en ubrudt pantomimetradition. Fra 1911 blev figurerne, under indflydelse af Bournonville, udviklet til en mere romantisk balletdansende Harlekin, og Kolumbine til den gamle Kassanders sværmeriske datter, der tilbedes af Harlekin. Hun fremstår i dag som en bly og yndefuld balletfigur.

Kolumbine har sin oprindelse fra Italien. Hun var oprindelig en snu og forfængelig tjenestepige, der ikke holder sig tilbage for at sladre.

Yderligere information

Vægt 0.37 kg
Størrelse 6 × 6 cm
The story in English

Harlequin and Columbine originated from Italy, where Harlequin was represented as a poor and sly servant clad in rags and tatters because he did not have money to buy clothes.

He was roguish; in Italian comedies he cheated the rich and helped the young ones in love.

Columbine originated as a sly and vain servant, who did not hesitate to spy and tell on somebody. The first testimony of Harlequin and Columbine dates back to Paris around 1585. An Italian troupe performed the play as a comedy with masks, the actors being known for playing in parodies and grotesque plays.

The costume of Harlequin developed into its present form, the colourful tricot, during the 16th century.

Die Geschichte auf Deutsch

Keine deutsche Übersetzung.

Tivolifigur

Harlekin, Columbine

Du kunne også være interesseret i...