Hvide kræmmerhuse

DKK 80,00DKK 93,00

Hører til på juletræet og dannes ved at dreje et stykke passende papirmateriale, så det får form af en kegle, hvorefter der på-limes en hank. Et kræmmerhus er ofte hjemmegjort i papir, men findes i utallige udgaver. Traditionelt skal det fyldes med godter, f.eks. pebernødder eller bolsjer, så det er klar, når “træet skal spises”. Kræmmerhuset er et af de ældste former for pynt på juletræet. Det ældste kendte julekræmmerhus er fra 1866. Det har en illustration af en tapper landsoldat, der svinger med en bøgekvist.
Kræmmerhuset på juletræet er luksusudgaven af de kræmmerhuse, som førhen blev brugt som emballage, når der blev handlet ved købmanden og med omrejsende kræmmere, der solgte mel, sukker, gryn etc. “i løs vægt”.

Hvide kræmmerhuse :

Clear selection
*
Varenummer (SKU): 10066-17-2-1 Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Et kræmmerhus er ofte hjemmegjort i papir, men findes i utallige udgaver. Traditionelt skal det fyldes med godter, f.eks. pebernødder eller bolsjer, så det er klar, når “træet skal spises”. Kræmmerhuset er et af de ældste former for pynt på juletræet. Det ældste kendte julekræmmerhus er fra 1866. Det har en illustration af en tapper landsoldat, der svinger med en bøgekvist.
Kræmmerhuset på juletræet er luksusudgaven af de kræmmerhuse, som førhen blev brugt som emballage, når der blev handlet ved købmanden og med omrejsende kræmmere, der solgte mel, sukker, gryn etc. “i løs vægt”.

Yderligere information

Vægt 0.06 kg
Størrelse 6 × 11 cm
The story in English

Christianity originated as a pagan solstice celebration as a ceremony to honour Frej, the God of Fertility.

This celebration was originally celebrated in January. Later, in the 300th century, the Christian Church adapted this custom and adapted it as the celebration of the birth of Jesus which, in the year 354, was said to be on the 25th of January, the same day as the celebration of the Sun in Rome.

The reason why Danish people celebrate on the 24th December is because, inside the Church, religious preparations for big celebrations were done the evening before. Christmas Eve is, therefore, celebrated in Denmark on the 24th of December.

According to the church Christmas is the time between Advent and the Epiphany

Die Geschichte auf Deutsch

Keine deutsche Übersetzung.

Hvide kræmmerhuse

Lille, Stor

Du kunne også være interesseret i...