Beskrivelse
Den har gennem tiden udviklet sig fra at være eksistensgrundlaget til at være en moderne fritidsinteresse. De danske konger, adelsmænd og herremænd har sat deres præg på de danske jagtformer og vildtbestande.
Engang var det kun kongen og hans mænd, der kunne gå på jagt, og straffen for at skyde vildt var hård – selv bøndernes hunde kunne få hugget et ben af, så de ikke kunne løbe efter vildtet på kongens jagtrevirer. Sådan er det heldigvis ikke længere.
I dag er jagt en naturorienteret aktivitet, som mere end 160.000 danskere udøver. Jagt er blevet en populær og folkelig fritidsbeskæftigelse.
En undersøgelse af jagten i Danmark i 2000 viser, at en stor del af de danske jægere er vokset op med en jagtivrig far. En typisk jagtform i Danmark er jagt på småvildt i skove eller marker med deltagelse af 2-5 jægere med hund. Spørger man en jæger om, hvorfor han går på jagt, vil han højst sandsynligt svare, at det er pga. spændingen og naturoplevelsen. Motiver som hundearbejde, godt kød til middagsbordet, muligheden for trofæer og ikke mindst det sociale samvær er også med til at gøre jagt attraktivt.